Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Over helende en verdiepende tantra voor vrouwen

De weg van het hart
Heb je belangstelling voor sensualiteit en seksualiteit? Wil je de volheid van je vrouw-zijn ervaren? Jouw hart en jouw schoot volgen? Kies je ervoor je open te stellen voor wat er in je geraakt kan worden? Wil je elke emotie zowel emotioneel als lichamelijk bewust voelen en ervaren? Gun je het jezelf dat je je als vrouw je vrij voelt te zijn wie je bent en je te laten zien aan de wereld? Of zou je dit graag willen leren?

Tantra is een groot cadeau
Op m'n 40ste durfde ik eindelijk me op te geven voor een tantra introductieweekend van het Sharadia Instituut. Na afloop sprak een tantradocent mij aan: " Door jezelf de tantra jaartraining 'Leven in liefde' te gunnen, geef je jezelf een groot cadeau voor de rest van je leven." Dat trok me over de streep. Ik kan volmondig zeggen dat dit voor mij de lading helemaal dekt tot op de dag van vandaag! Het helen van ons vrouw-zijn begint in de aanwezigheid van andere vrouwen.

De zeven tantrische stappen
● Leer van jezelf te houden
● Laat schuldgevoelens los
● Geniet van je spontaniteit
● Stel je open voor plezier en genot
● Ontdek meditatie
● Houd op met doelgericht handelen
● Laat overgave toe

Drieluik tantra voor vrouwen
Vanaf 2003 geef ik tantrische kleinschalige vrouwengroepen van maximaal acht deelneemsters. De drie vrouwenweekenden worden elk jaar twee keer met hart en ziel gegeven. Het drieluik bestaat uit 'Sensueel ontwaken', "Opengaan en bloeien' en 'Vier je vrouw-zijn'. De assistente heeft de weekenden gevolgd en weet uit ervaring waar het over gaat. Wellicht ook iets voor jou?

Is tantra ook geschikt voor vrouwen in de overgang?
Een fijnzinnige manier om meer in jouw lustbeleving te komen. Ben je in de overgang, dan heb je soms amper zin in vrijen. Je kunt je seksuele energie niet meer vinden. Laat staan jezelf opladen! Het is gelukkig geen kwestie van dat jouw libido 'op' zou zijn. Tantra leert jou hoe 'de knop in je lichaam' aan te zetten om weer zin te krijgen om seksueel actief te worden. Je leert je ook uit te spreken wat je fijn vindt en hoe je het wilt. De overgang kan het begin zijn van een nieuwe lustbeleving.

Puur, oprecht, hartverwarmend
Wanneer alles er mag zijn, dan ontstaat er iedere keer weer ruimte in jou voor nieuwe emoties. Dat maakt je levendig van binnen en er ontstaat een levendige uitwisseling met de buitenwereld. Dan ben je puur, oprecht, roerend, hartverwarmend en most of all helemaal jezelf! Dan kan de seksuele energie vanuit je bekken vrijuit stromen door je hele lichaam. Deze seksuele energie is geworteld in jouw seksualiteit.

Seksualiteitsbeleving en seksuele energie
Tantra veroordeelt of onderdrukt seksualiteit niet. Hoe steviger jij in jouw seksualiteit rust, hoe meer levensenergie vanuit je bekken omhoog kan stromen naar je hart toe en hoe meer jouw innerlijke kwaliteiten zich kunnen ontvouwen. Over seksualiteit valt te zeggen dat vrijen veel in je wakker maakt, want het is intiem en confronterend. Vaak is er echter sprake van afgesplitste seksualiteit.

Seksuele energie en seksualiteit
Seksuele energie is de bron voor je levendigheid en creativiteit. Deze energie manifesteert zich bijvoorbeeld in een aanraking, een ruzie, een warme glimlach, een hardloopwedstrijd. Tantra leert jou deze seksuele energie in te zetten voor jouw persoonlijke groei. Tantra werkt met meditatie, oefeningen en rituelen, gericht op de ontwikkeling van je seksualiteit en het wakker maken van de seksuele energie in jouw bekken.

Tantra doe je voor jezelf
Hoe meer je in contact bent met jezelf, hoe beter je in verbinding met de ander kunt zijn.  Door met de ander te relateren, leer je meer over jezelf en jouw levensvraagstukken dan dat je alleen maar met jezelf zou leven. Geliefden zijn eenvoudigweg elkaars beste en meest confronterende spiegel. Je leert vanuit je hart naar jezelf en de ander te kijken op een onbevooroordeelde, accepterende en liefdevolle manier.

Diepgang, openheid en schoonheid.
In de ontmoeting met de ander kun je diep in jouw wezen zoveel leren over jezelf. Gevoelens als blijheid, hartstocht, vreugde, verwondering en schaamteloosheid worden voelbaar. Tantra helpt je de verbinding te gaan ervaren tussen seks, hart en bewustzijn. Tantra is geschikt als je wezenlijk geïnteresseerd bent in jezelf, gevoeliger en levendiger wilt worden, openstaat voor liefde, seksualiteit en je eigen seksualiteitsbeleving.

Tantra voor vrouwen     namasté voluitleven

Klik HIER voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met Caroliene de Gruijter van de hulpverleningspraktijk Voluitleven te Groningen.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

Rose-met-geel-hart