Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Ongelukkige relatie

Het basisrecept voor een scheiding
Jullie zijn gericht op wat 'men' van een relatie verwacht. Het gaat vooral om stabiliteit en veiligheid. Jullie proberen te voldoen aan elkaars verwachtingen. Het gevolg is dat je vaak niet doet wat je zou willen doen. Je bent niet vrij in je handelen. Er is weinig ruimte voor verandering en persoonlijke ontwikkeling. Wensen en verlangens zijn over en weer onduidelijk. Je hebt de ander nodig voor je eigenwaarde.

Je bent afhankelijk van elkaar en dit leidt tot uitruilen: "Als jij dat laat, dan zal ik dit niet doen." Er wordt gegeven om terug te ontvangen. Er ontstaan allerlei regels, die jullie onderlinge afhankelijkheid versterken. Vindingrijkheid en creativiteit om het leuk te hebben met elkaar, verdwijnen door de routinematige omgang. Ieder voor zich voelt zich hoe langer hoe meer onvervuld, alleen en gevangen in de relatie.

Je gaat de ander zien als oorzaak dat je je ongelukkig voelt. Er mist iets in de relatie. Dit maakt dat je je gaat afzetten en verdedigen tegen elkaar. Krampachtigheid is het gevolg van een wanhopig vasthouden aan die dingen, die eerder wel houvast gaven. Het lukt niet de onderwaardering en de rancune onderling te stoppen. De enige oplossing lijkt voor jullie om te scheiden en 'op jezelf te gaan' ondanks de eenzaamheid.

Klik HIER voor de 'literatuurlijst Voluitleven' wanneer je meer wilt weten over relaties en relatieproblematiek.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

relatietherapie

Als je van elkaar houdt, dan ben je graag in elkaars nabijheid. Je neemt de tijd voor elkaar om feeling te houden met elkaars leven.

 

Als je nauwelijks meer de moeite neemt iets met elkaar te doen, dan is de liefde vaak al behoorlijk verwaterd.