Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Leven in liefde
Leven in liefde

Verrassend simpel wat een relatie doet slagen
Paren, die erin slagen niet overspoelt te raken door negatieve gevoelens en gedachtes over elkaar in hun dagelijks leven, zijn gelukkig met elkaar. Zij hebben een emotioneel intelligente relatie. Een hoofdreden dat een relatie stukloopt is dat beide partners de waarde van hun relatie pas beseffen als het te laat is. Als de relatie door het paar gekoesterd en gerespecteerd wordt, dan is de relatie geslaagd.

Mogelijke thema's in de relatietherapie
....Binding en hechting.....Identiteit en begrenzing.....Elkaar werkelijk leren kennen.....Opnieuw van elkaar leren genieten.....Niet altijd gelijk willen hebben.....Herstellen wat je hebt aangericht.....Rouwverwerking.....(H)erkennen van destructieve patronen.....Gelijkwaardigheid als uitgangspunt.....Behoeften en verlangens uiten.....Verdieping van intimiteit en seksualiteit.....Qualitytime in ere herstellen.....Vanuit een 'wij' leven.....

Als jullie van elkaar houden
Elke relatietherapeut zou moeten beginnen met de vraag: Houden jullie nog wel van elkaar? Paren die van elkaar houden praten vriendelijker met en over elkaar en vooral hun non-verbale gedrag is anders: de manier waarop ze elkaar aanraken en aankijken, de warmte in hun stem, hun meer open houding en het dichter bij elkaar zitten. Zij houden zich aan het basisrecept van een gelukkige liefdesrelatie.

Als de liefde zo goed als weg is
Paren die ongelukkig zijn met elkaar uiten hun ongenoegen meestal indirect. Mokken, zwijgen, anderen aan hun kant proberen te krijgen of zich terugtrekken zijn signalen dat iets niet goed zit. De humor is ver te zoeken. Ze zitten vaak met afgewend gezicht bij elkaar. Het gaat hen om wie er gelijk heeft. Ze doen vaak niets aan herstelpogingen. Ze honoreren amper elkaars voorstellen en ideeën. Dit is het basisrecept voor een ongelukkige relatie.

relatietherapie

Klik HIER voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met relatietherapeut Caroliene de Gruijter.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

relatietherapie

Wanneer er hartscontact en wederzijds begrip is, en de bereidheid om tot het uiterste te gaan om elkaar terug te vinden, dan is het onmogelijk om uit elkaar te gaan.

- Samarona Buunk -