Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Kinderen van samengestelde gezinnen
Samengesteld gezin

Stiefkind van mijn eigen vader
Ik heb de pest aan mijn vaders nieuwe vriendin. Het is een vreselijke kat en ze pikt mijn vader helemaal in. Ik ben heel erg jaloers op die kinderen van haar. Mijn vader praat en lacht veel met hen en dan zitten wij er maar een beetje bij. Eigenlijk zijn de rollen omgedraaid en zijn wij een soort stiefkinderen geworden. Ik krijg daar echt buikpijn van. Soms word ik zo boos dat ik me op de grond laat vallen en dan hard ga schreeuwen.

Het zijn schatjes geworden
Ik heb er twee kleine broertjes bij gekregen. In het begin gaf ik niks om hen, want ik kende hen immers niet. Maar nu zijn ze schatjes. Ze zeggen vaak gekke dingen en ze vertellen nooit verder dat ik hun echte zusje niet ben. Elke week doe ik iets met mijn moeder. En dat is fijn. Dan heb ik haar even helemaal alleen voor mezelf. Kan ik haar alles vertellen. Mijn stiefvader gaat dan met zijn kinderen naar de kinderboerderij.

Mijn stiefvader hanteert andere regels
Mijn moeder is getrouwd met een man, die heel streng kan zijn. Zijn kinderen luisteren goed naar hem. Zo wil hij liever niet dat we praten en lachen aan tafel. Wij zijn juist gewend veel te kletsen. Dan wordt hij boos en zegt: "Mijn kinderen weten hoe het hoort." Mijn moeder wordt dan geïrriteerd en zegt dat haar kinderen tenminste vrij en blij zijn. Zo is er vaak ruzie aan tafel en in huis. Was het maar weer als vroeger!

Verliefde stiefbroer
Ik ben dol op mijn stiefzusje. We doen heel veel samen. Haar broer vind ik minder leuk. Hij zit vaak aan me en dan voel ik me niet op mijn gemak. Ik zeg er wel eens iets van tegen mijn moeder. Zij vindt dat ik aandacht zit te trekken. Laatst gluurde hij om het hoekje van mijn kamer hoe ik lag te slapen. Mijn stiefzusje denkt dat hij verliefd op me is. Dat kan wel zijn, maar ik ben het niet. Hij ziet er niet uit, maar wat nu dan?

Erop vooruit gegaan
Mijn ouders zijn al een paar jaar uit elkaar. Ze hebben allebei een nieuwe liefde. Met de vriendin van mijn vader kan ik heel goed opschieten. Ze knutselt veel met ons. Ze speelt met ons. Ik voel me thuis bij haar. De vriend van mijn moeder leert ons tennissen. Hij kan ook goed piano spelen. Het is nog wel wennen, maar er is nu meer plezier in huis dan toen mijn ouders nog bij elkaar waren.

Dat is niet waar
Waar ik het meest tegenop zie, is het moment dat mijn moeder mijn vader ziet tijdens de wisseling van de wacht. Zij heeft altijd negatieve opmerkingen, waardoor ze mijn vader naar beneden haalt. Hij zorgt goed voor ons. Hij kan er niets aan doen dat hij wel eens depressief is. Dan heb ik met hem te doen en zit dan vaak naast hem op de bank tv te kijken. Mijn moeder beweert dat hij lui is en egocentrisch. Dat is niet waar.

Klik HIER voor de 'literatuurlijst Voluitleven' om meer te lezen over scheiding en gedeelde kinderen. 

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

duotone-klein-kinderen