Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Lichaamsgerichte therapie Body Mind Integrated Psychotherapy
pexels-photo-998633  

AVG-PROOF BESCHERMD VIDEOBELLEN! 

Lichaamsgerichte therapie helpt jou vooruit
Na de behandeling voel je je lichamelijk vaak beter. Je lichaam kan zich gemakkelijker ontspannen. Je bent meer aanwezig in het moment zelf. Je bent emotioneel en mentaal flexibeler geworden. Je uit je gemakkelijker, voelt intensiever en hebt een beter contact met jouw lichaam. Je beheert jouw gedachten, emoties en energie beter. Je ervaart meer plezier, voldoening en zingeving in jouw dagelijkse leven. Lichaamsgerichte therapie helpt je om daadwerkelijk vooruit te komen.

pdfFolder hulpverleningspraktijk Voluitleven

Mogelijke thema's om mee bezig te gaan

  • Psychosomatische klachten kwijtraken?
  • Belemmerende denkpatronen opruimen?        
  • Gezond weerbaar en assertief worden?
  • Talenten en kwaliteiten ontwikkelen en inzetten?        
  • Ruimte maken voor ontspanning en plezier?
  • Relaties aangaan en opbouwen?         
  • Meer intimiteit en seksualiteit in je liefdesleven creëren?

Voelen, ervaren en doen
Jouw ervaring staat in de lichaamsgerichte therapie centraal. Jouw lichaam wordt als ingang genomen om jezelf uit de problemen te helpen. Het zelf voelen, zelf ervaren en zelf doen in een veilige therapeutische setting heeft een helende uitwerking. Jouw mentale functies (begrijpen, herinneren en denken) worden in de therapie aangesproken om jouw begripsvorming, inzicht en relativeringsvermogen te doen vergroten.

Lekker stromen van top tot teen
'Goed in je lichaam zitten' betekent dat alles lekker stroomt. Je voelt je levendig van binnen en je beweegt soepel. Je bent je bewust van je lichaam. Je voelt het kloppen van je hart, de kracht in je benen, de ruimte in je borst en de stevigheid in je buik. Je voelt het bruisende leven door je heen stromen van top tot teen. Het is een kostbaar moment als je helemaal samenvalt met je lichaam en met de wereld om je heen.

Lichamelijk 'op slot' raken
In het dagelijks leven moeten we ons vaak vermannen, doorzetten of ons schrap zetten door moeilijke situaties, waarin we ongevraagd verzeild raken. In het ergste geval worden we geconfronteerd met slecht nieuws. Een natuurlijke reactie is dan verkrampen of verstarren van binnenuit. Ook wel bekend als de' fight or flight' reactie. Ons lichaam kan dan 'op slot' raken, waardoor we in ons hoofd schieten.

Hoe dan weer 'van het slot'?
Door in de therapie letterlijk in beweging te komen, dieper te ademen en stil te staan bij wat zich op dat moment bij jou afspeelt. Je zult samenhang ervaren tussen lichaam, ziel en geest. Gevoelens en emoties komen vrij. Je spreekt je uit en krijgt zicht op hoe je het anders wilt. Je wilt tot handelen overgaan. Lichaamsgerichte therapie biedt concrete ondersteuning om stevig op je benen in het leven te komen staan.

Klik HIER voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

duotone-blad-druppel