Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Body Mind Integrated Psychotherapy methode
pexels-photo-998633

AVG-PROOF BESCHERMD VIDEOBELLEN! 

Verander je levensscenario!
Heb je er last van dat je je vaak ongelukkig voelt? Voel je je hier bedrukt onder? Speelt je lichaam op? Ken je het gevoel maar al te goed hoe het is om vast te zitten in ongewenste situaties? En lukt het maar niet om het leven meer naar jouw hand te zetten? Dan is Body Mind Integrated Psychotherapy een goede optie om te leren hoe je actief je levensscenario in jouw voordeel kan doen veranderen.

Toelichting Body Mind Integrated Psychotherapy methode
Dit is één van de vijf erkende en gewaardeerde lichaamsgerichte therapievormen, waarbij je in contact wordt gebracht met je oorspronkelijke levenslust, natuurlijk evenwicht en aanwezige energie. De focus ligt op het vrijmaken van de ademstroom, het opsporen van blokkades en het losmaken van spierspanningen, zodat verkramping en pantsering van je lichaam op den duur sterk vermindert of zelfs helemaal verdwijnt.

Voor wie is de Body Mind Integrated Psychotherapy geschikt?
Lukt het je niet om terugkerende hardnekkige problemen zelf op te lossen? Ben je in crisis geraakt, angstig, depressief of prikkelbaar? Heb je minderwaardigheidsgevoelens, seksuele issues? Of heb je last van psychosomatische klachten, zoals burn-out, fybromyalgie en migraine? Deze lichaamsgerichte therapievorm kan jou een eind op weg helpen om deze klachten aan te pakken.

Wat doet de Body Mind Integrated Psychotherapeut?
Er wordt aandacht besteed aan de geblokkeerde energiehuishouding, veelal veroorzaakt door verdriet, pijn, boosheid, verborgen herinneringen en ingesleten reactiepatronen. Onverwerkte ervaringen worden alsnog op een gezonde manier verwerkt en geïntegreerd door de zorgvuldige begeleiding van de lichaamsgerichte therapeut. 'Voelen' en 'ervaren' hebben vaak een sterkere helende werking dan 'begrijpen'.

Loslaten van emoties en gedachten
Op emotioneel niveau staat het toelaten, uiten en verwerken van onderdrukte en ingehouden emoties centraal evenals het loslaten van beperkende gedachten. Daar hoort ook het tot stand komen van begrip, relativering, inzicht en gespreksvoering bij. Bij de Energetic Integration methode draagt de lichaamsgerichte therapeut zorg voor een een veilige setting voor het uitings- en verwerkingsproces van de cliënt.

Uitgangspunt Body Mind Integrated Psychotherapy methode 
Dat is de functionele eenheid van lichaam en geest. Er is een sterke samenhang tussen lichamelijke spanningen, psychische problemen en ingehouden emoties en gevoelens. Een functionele samenwerking tussen 'body' en 'mind' is dan ook onlosmakelijk verbonden met een beter beheer van gedachten, emoties en levensenergie met de mogelijkheid intensiever en plezieriger te gaan leven.

Klik HIER voor het aanvragen van een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

Wanneer je ervaart dat je helemaal één bent met je lichaam en de wereld om je heen, dan ervaar je tegelijkertijd dat je lichaam helemaal van jou is. Op zo'n moment van eenheid voel jij je lichaam moeiteloos aan en heb je hier sturing over.

 

Ademhalingsoefeningen kan iedereen doen, want niemand zegt: "Ik heb geen tijd om te ademen."

 

- Sri Ravi Shankar -

 

Emotionele spanning, negatieve gedachten en stress over jezelf en anderen worden letterlijk in je lichaam opgeslagen.

duotone-blad-druppel