Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


Vrij van angst, trauma en stress

EFT zorgt voor ontspanning en verrassende nieuwe inzichten.
Het klinkt wellicht eenvoudig, maar niets is minder waar. Als je je richt op een specifieke beangstigende situatie en jezelf gaat bekloppen, dan zeg je als het ware tegen jouw systeem: "Het is oké."  Door deze correctie wordt de beladen emotie van jouw herinnering of situatie afgekoppeld. Jouw systeem staat voortaan niet meer 'op alert' in een vergelijkbare situatie. Zo kun je weer prettige emoties gaan ervaren. 

Klop jezelf vrij
Door de twaalf meridiaan punten van je lichaam te bekloppen met je vingertoppen volgens een vast protocol, gaat de geblokkeerde energie in je lichaam weer stromen en nemen de stresshormonen in je hersenen af. Je hartslag wordt rustig en het kalmeert je ademhaling. EFT heeft als uitgangspunt dat beladen emoties niets anders zijn dan verstoringen in je systeem.

EFT is preventief
Door jezelf te bekloppen werk je aan emoties, die zich hebben vastgezet, zich alsmaar herhalen of zich uitvergroot hebben. Zo kun je je bevrijden van angst en stress, zowel in je privéleven als op school, studie en werk. Maar je kunt EFT ook toepassen in een eerder stadium wanneer je bijvoorbeeld een examen succesvol wilt afleggen of een bedreigende confrontatie met je buurman hebt aan te gaan.

Wat jij denkt bepaalt jouw gevoel
Het uitgangspunt is dat jij met jouw denken jouw gevoelswereld aan het creëren bent. Zijn het overwegend positieve gedachten, dan zul je blijmoedig en krachtig in de wereld staan. Denk je overwegend negatief, dan zal het leven je vaak zwaar vallen. Tijdens de EFT-sessies bedenk je jouw eigen positieve bevestigingen en bekrachtig je deze zinnen. Positieve gedachten gaan zodoende meer deel uitmaken van jouw vrije denken.

Protocol EFT-behandeling voor angst en trauma
Begin 1990 ontwikkelde Gary Graig het protocol van Emotional Freedom Techniques. Voor het eerst werd de meer dan 3000 jaar oude Aziatische kennis over meridianen van ons lichaam gecombineerd met de focustechniek uit de westerse psychologie. Door nauwgezet onderzoek van Gary Graig werd bekend dat ons lichaam op dezelfde wijze reageert op een herinnering aan een ervaring als op de ervaring zelf.

Psychologische omkering en uitzonderingsgevallen
Soms nemen klachten niet af tijdens de EFT-behandeling. Dan kan een mogelijke psychologische omkering in je systeem de boosdoener zijn. Gifstoffen, zoals: alcohol, drugs, voedselallergie en medicijnen, irriteren steeds opnieuw je energiesysteem. Dit kan de EFT-therapeut verhelpen door de psychologische omkering op te heffen. Heel soms keren klachten terug. Dan moet er verder gewerkt worden op een diepere laag. 

Zelfsabotage door psychologische omkering
Heb je moeite om je verslaving op te geven (alcohol, drugs, gamen, seks, gokken, eten) en worstel je hier al jaren mee? Dan is de psychologische omkering - de oorzaak van deze zelfsabotage - ook meestal de reden dat je vast blijft zitten in destructieve gedragspatronen. Vooral negatieve, destructieve gedachten veroorzaken de psychologische omkering. Blijf je negatief denken, dan kom je vrijwel niet uit je impasse.

Opheffen psychologische omkering
Is sprake van een psychologische omkering, dan heeft je energiesysteem last van een vorm van 'electrische storing'. Deze storing kan het balancerende effect van de EFT-aanpak blokkeren. Is dit het geval, dan zal de EFT-therapeut ervoor zorgen dat deze blokkerende invloed wordt opgeheven. Anders heeft EFT immers geen effect en blijft alles bij het oude, hoe vaak je jouw eigen meridiaan punten ook beklopt.

Over de elektrische storing
Denk eens aan de batterijen in een fietslampje, die er verkeerd om in zitten; het fietslampje doet het niet. De + en - polariteiten van de batterijen kunnen hun werk zo niet doen. Ook jouw energiesysteem kan last hebben van deze omgekeerde polariteit. Op sommige plaatsen in je lichaam kom je dan als het ware tot stilstand. Dit kan de reden zijn dat je chronisch ziek bent en amper reageert op reguliere behandelingen.

Klik HIER voor het maken van een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek over EFT.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

EFT-duotone

Klop jezelf vrij van angst en stress.

 

Het verleden kan je niet veranderen, maar als de pijn verdwijnt, kijk je met andere ogen naar hoe het toen was.

 

Mijn lichaam weerspiegelt mijn gedachten en overtuigingen. Elke cel reageert op elke gedachte, die ik kies en elk woord dat ik uitspreek.

- Louise Hay -