Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte therapie              EFT

Relatietherapie           Scheiden         Tantra voor vrouwen


Groningen en omgeving


EFT Traject Voluitleven

AVG-PROOF BESCHERMD VIDEOBELLEN! 

EFT leren toepassen op jezelf
Caroliene de Gruijter is gecertificeerd EFT-therapeut: " Wil je onder mijn afgestemde en verantwoorde begeleiding de grote blokkades wegkloppen uit je ontregelde systeem? En zo weer in balans en in je kracht komen? Besluit je een EFT-traject bij mij te volgen, dan leer ik jou spelenderwijs ook zelf EFT toe te passen in de thuissituatie voor de kleinere issues. Je ontvangt ook een uitgebreide EFT-handleiding."

Waarom bij een erkend EFT-therapeut?
Vaak dienen zich tijdens een EFT-sessie heftige emoties, indringende beelden of angstige herinneringen aan. Door in een onverwachte herbeleving te schieten of pijnlijk opnieuw geconfronteerd te worden met een nare gebeurtenis, loop je het risico om jezelf te her traumatiseren. Dit maakt jouw innerlijke kwetsuur groter en dieper. Zo help je jezelf ongewild van de regen in de drup. Daarom is er het EFT-traject.

EFT therapeut Caroliene de Gruijter
In de eerste sessie zoeken we uit welke emoties en klachten bij jou de grootste rol spelen, zoals jaloezie, angst, verdriet, boosheid, woede, afkeer, walging en haat. Vervolgens kijken we of en hoe belangrijk schuld, schaamte en machteloosheid voor jou zijn. Hierna gaan we op zoek naar jouw beladen innerlijke overtuiging, variërend van 'ik ben niet goed genoeg ' tot 'ik mag niet zijn zoals ik ben.'

Voelen, erkennen en kloppen
Vervolgens krijg je huiswerk mee om de meest nare momenten van je leven in kaart te brengen. Zo maken we jouw thema's, gekoppeld aan bepaalde situaties helder en inzichtelijk. In de tweede en derde sessie ga ik in op de EFT-techniek. Tijdens de kloprondes is het nodig te voelen, je emoties toe te laten, te erkennen wat je pijn doet en dit hardop uit te spreken. Wel drie keer achter elkaar. Zo kan heling plaatsvinden.

Denk je vrij
Als de verstoring is opgeheven, dan begint de laatste fase van het EFT-traject. Op zoek naar problemen, die jij in de toekomst kunt verwachten. Je bent namelijk nog niet gevrijwaard van nieuwe beladen ervaringen. Het is daarom zinvol om negatieve denkpatronen op te ruimen, zoals angstig zijn om je huis, je baan of je gezondheid te verliezen. Zo kun je jezelf bevrijden van negatieve denkspiralen, die jou op slot hielden.

Psychische klachten, emotionele klachten en lichamelijke klachten.
EFT kan niet beschouwd worden als een geneesmiddel ook al worden fysieke klachten meestal geminimaliseerd. Door het kloppen wordt de stress in je lichaam minder, waardoor het de kans krijgt in een betere conditie te komen. Aan ziekte of pijn zijn altijd emoties verbonden. Door EFT verminderen of verdwijnen deze emoties. Nieuwe inzichten laten je anders naar je ziekte of pijn kijken. Dit alles geeft meer rust en ontspanning.

Nare ervaringen, verleden en toekomst
EFT helpt bij het verwerken van ervaringen, die jouw kijk drastisch op het leven, je medemens of de wereld heeft doen veranderen. Denk hierbij aan ervaringen uit je kinder- en schooljaren (pesten), op het werk, binnen relaties, met ziekte, verlies, sterfte, mishandeling, geweld en oorlog. Gericht op de toekomst kan EFT jou helpen om examenvrees, prestatieangst, podiumangst en faalangst te boven te komen.

Klik HIER voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek met EFT therapeut Caroliene de Gruijter.

logoVLWebformaatHulpverleningspraktijk Voluitleven

 

M 06 1732 2859

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  google-plus-20  facebook-25 linkedin-20

EFT-duotone

Een EFT traject bestaat uit minimaal drie en maximaal 12 sessies, afhankelijk van de vooruitgang.

 

De techniek van EFT is gemakkelijk te leren om op jezelf toe te passen. Mits je geen last hebt van trauma's, chronische angsten, fobiëen, hardnekkige dwanggedachten of dwanghandelingen en chronische pijnklachten.

 

Kies er dan voor EFT te doen onder therapeutische begeleiding om hertraumatisering of verergering van je klachten te voorkomen.